Labels med indhold og advarsler

Grundet EU-lovgivningen omkring brug af duftolier og æteriske olier, så skal alle produkter nu deklarereres med indholdet af produkterne.

Der skal indgå de oplysninger, som jeg har på duftene inkl. indholdsstoffer og piktogrammer iht. den enkelte duftolie og dens koncentration i produktet.

Det samme gælder sætningen omkring de vandlevende organismer, der (såvidt jeg har forstået det) betyder at ved større udslip hos producenten af duftolien (ikke mig – ikke dig) som ved et uheld/en ulykke f.eks. leder duftolierne ud i havene, så har det store konsekvenser. Så ja – det ser bestemt farligt ud, og jeg vil på ingen måde negligere det, men for en god ordens skyld; dufte i sig selv er ikke blevet mere eller mindre skadelige for dig eller miljøet, end de altid har været. Der er bare kommet større krav til mærkningen på produkterne.

De her regler gælder alle produkter hvori der indgår duft. Dvs. alt fra din opvaskemiddel til showergel og duftlys.

Så ja – det ser voldsomt ud på undersiden af mine produkter, men selvfølgelig skal du oplyses omkring de her fare for allergi osv. Tak fordi du læser med og interesserer dig for emnet 🙂