Tips & tricks til dig og din duftvoks

Hvad er duftvoks?

Det er et sjovt og budgetvenligt alternativ til duftlys. Du kan skifte rundt og lege med duftene efter humør, da du bare bruger en lille brik af gangen.

Den lille brik lægger du op i skålen på en aromalampe og tænder et fyrfadslys i bunden. Så smelter den og afgiver duft til rummet – på samme måde som du måske kender det med vand og olie (bare uden svineriet når det koger og brænder på)

En enkelt brik (dvs. en tester eller 1/6 af en hel plade) holder duften 10-15 timer.

Reguler intensiteten af din duft

Når vi snakker duftlys og duftvoks er det, som med så meget andet, meget individuelt hvor kraftig en duft, man ønsker.

Er duftvoksen for intens, så kan du enten; puste lyset ud, når du har fået nok duft ELLER skære en brik over i to og så bare bruge en halv brik af gangen.

Er duften ikke kraftig nok – så smid to brikker i. Der er plads til to brikker duftvoks i de fleste af mine aromalamper.

Duftvoksen forsvinder ikke

Ja det er måske ikke et decideret tip, men alligevel noget, du bør vide.

De klassiske duftlys, så vel som alm. stearinlys, brænder væk, når de er tændt. Duftvoks som smeltes i en aromalampe, har hverken væge eller ild i sig, og derfor forsvinder voksen heller ikke. Det er kun selve duften, der fordamper, så når du har brændt en brik duftvoks i de der 10-15 timer, eller hvornår du nu får nok af den, så er den klar til at ryge i skraldespanden. Så du skal altså ikke vente på, at duftvoksen forsvinder, for det gør den ikke.

Fjern voksen fra lampen uden besvær

Min sojavoks er også ret genial, når det kommer til at fjerne resterne fra aromalampen. Du smider bare hele lampen med den (afkølede og stivnede) voks i fryseren ca. 15 min (evt. lidt mere) og så popper den næsten ud af sig selv. Herefter kan du gemme voksen, hvis der stadig er duft i, og genbruge den senere – ja eller lægge den i din skuffe med undertøj eller lignende.

Det er endnu en ting, hvor brugen af duftvoks adskiller sig fra duftlys i glas – man kan hurtigt og nemt skifte duft, og prøve mange forskellige til en brøkdel af, hvad duftlys oftest koster.

Skab din helt personlige duft

Ved at mixe forskellige stykker DuftVoks kan du selv lege duftdesigner og skabe en helt unik duft til dit hjem. Tag to forskellige brikker og smid dem i samme lampe.

Derudover er du altid velkommen til at kontakte mig på ln@duftverket.dk med forslag til nye dufte. Jeg vil hellere end gerne samarbejde med dig, så du får lige præcis den duft, som dit hjem skal dufte af.

Brugsanvisning

Du kan hente en brugsanvisning her: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.