Sådan bruger du duftvoks, fjerner voksen fra din duftlampe mv.

Hvad er duftvoks?

Det er et sjovt og budgetvenligt alternativ til duftlys. Du kan skifte rundt og lege med duftene efter humør, da du bare bruger en lille brik af gangen.

Den lille brik lægger du op i skålen på en aromalampe og tænder et fyrfadslys i bunden. Så smelter den og afgiver duft til rummet – på samme måde som du måske kender det med vand og olie (bare uden svineriet når det koger og brænder på)

En enkelt brik (dvs. en tester eller 1/6 af en hel plade) holder duften 10-15 timer. Er der mere duft tilbage, når du slukker, så kan den fint gemmes til en anden god gang.

Duftvoksen er håndlavet i Herning af mig, Lene som grundlagde DuftVerket i 2013.  De råvarer jeg bruger, er de bedste på markedet og består af 100% ren soja (produceret i EU) og duftolier af absolut højeste kvalitet – som naturligvis er godkendt til formålet. De fleste endda også til at blive brugt i kosmetik og dermed komme på huden.

Duftvoksen forsvinder ikke

Ja det er måske ikke et decideret tip, men alligevel noget, du bør vide.

De klassiske duftlys, så vel som alm. stearinlys, brænder væk, når de er tændt. Duftvoks som smeltes i en aromalampe, har hverken væge eller ild i sig, og derfor forsvinder voksen heller ikke. Det er kun selve duften, der fordamper, så når du har brændt en brik duftvoks i de der 10-15 timer, eller hvornår du nu får nok af den, så er den klar til at ryge i skraldespanden. Så du skal altså ikke vente på, at duftvoksen forsvinder, for det gør den ikke.

Sådan fjerner du voks fra din duftlampe

Min sojavoks er også ret genial, når det kommer til at fjerne resterne fra aromalampen. Du kan gøre det på flere super nemme måder som f.eks.

Når voksen er størknet:

  1. Smid hele lampen med  i fryseren ca. 15 -20 min. Så popper den næsten ud af sig selv. 
  2. Vend din duftlampe på hovedet henover din vask og hæld lidt kogende vand på indersiden af skålen indtil voksen løsner sig og popper ud (pas på nallerne selvfølgelig!) Eller:
  3. Sæt din duftlampe i microovnen nogle sek (uden fyrfadslys!) indtil voksen er smeltet i kanten og nemt kan poppes ud.

Bruger du én af de tre metoder, og er der mere duft tilbage i din voks, så gem den til en anden god gang. Ja eller læg den i din skuffe med sengetøj eller lignende.

Når voksen stadig er smeltet: 

  1. Brug lidt vat eller køkkenrulle til at suge den smeltede duftvoks op med. Eller;
  2. Hæld den smeltede  duftvoks i en affaldsspand, der egner sig til formålet – bare aldrig direkte i vasken.

Kan du se hvordan, at duftvoks er lidt mere fleksibelt end f.eks. duftlys i glas, når du nu nemt og hurtigt kan skifte duft? På den måde kan du prøve mange forskellige til en brøkdel af, hvad duftlys oftest koster.

Reguler intensiteten af din duft

Når vi snakker duftlys og duftvoks er det, som med så meget andet, meget individuelt hvor kraftig en duft, man ønsker.

Er duftvoksen for intens, så kan du enten; puste lyset ud, når du har fået nok duft ELLER skære en brik over i to og så bare bruge en halv brik af gangen.

Er duften ikke kraftig nok – så smid to brikker i. Der er plads til to brikker duftvoks i de fleste af mine aromalamper.

Skab din helt personlige duft

Ved at mixe forskellige stykker DuftVoks kan du selv lege duftdesigner og skabe en helt unik duft til dit hjem. Tag to forskellige brikker og smid dem i samme lampe.

Derudover er du altid velkommen til at kontakte mig på ln@duftverket.dk med forslag til nye dufte. Jeg vil hellere end gerne samarbejde med dig, så du får lige præcis den duft, som dit hjem skal dufte af.

Brugsanvisning til duftvoksen fra DuftVerket

Du kan hente en brugsanvisning her: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.