Hvorfor SOJA bruger jeg ikke stearin?

sojabønner voks duftverket

Lidt om sojaduftlys – eller duftvoks i mit tilfælde

DuftVerket bruger jeg udelukkende 100% soja som er produceret i EU, og det er der flere grunde til.

  • Olien fra sojabønner er et 100 % CO2 neutralt produkt.  Der er altså ingen miljøbelastning ved sojaproduktion i modsætning til stearin og paraffin. Sojabønner er en bionedbrydelig OG vedvarende ressource dvs. at den eneste begrænsning for produktion er, hvor meget vi vil dyrke.
  • Det udleder væsentlig færre skadelige partikler end de konventionelle voks-typer da sojavoksen kun indeholder – ja soja. Ikke noget med benzinrester og andet skidt, som stearin og paraffin gør.
  • Rent praktisk er soja også det mest fornuftige valg. Sojavoksen laver ikke pletter på tøj og møbler som f.eks. stearin gør, men kan fjernes med vand og sæbe. Det er også nemt at få ud af din aromalampe af samme årsag. Lampen smider du blot i fryseren en halv times tid, og herefter kan du nemt pille voksen ud og være klar til næste duft.
  • Specifikt til duftlys og duftvoks er soja (igen) det bedste valg, da den er den mest effektive i forhold til at afgive duften og fylde rummet med duft.
  • Man brænder sig i øvrigt ikke på den smeltede sojavoks, fordi smeltepunktet er meget lavt i forhold til f.eks. stearin.
  • Faktisk er det svært at finde en grund til IKKE at bruge soja – frem for paraffin og stearin.
  • Duften består af duftolier af højeste kvalitet fremstillet til brug i duftlys mv. og i 99 % af tilfældene endda godkend til at komme på huden dvs. at bruge i kosmetiske produkter.
  • Du finder ingen æteriske olier i mine produkter, dels fordi jeg personligt er allergisk overfor at få dem på huden, og desuden kan de ikke afgive samme fuldendte oplevelse som duftolierne. Sidst men ikke mindst er der oftest ingen kontrol med de naturlige æteriske olier, som mange fejlagtigt tror ikke fremkalder allergi.

Den bedste måde selv at finde ud af, hvorfor soja duftvoks af soja er så skønt, er selvfølgelig ved at prøve det selv. Er DuftVerket nyt for dig, og er du interesseret i at prøve det? Så start evt. med en tester-mix (ofte brugt som en start-pakke) som du finder HER  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.