Baggrund & barndom

Hvorfor er jeg så vild med dufte?

Jeg har altid været helt og aldeles betaget af parfume! Totalt fascineret af duftesansens indvirkning på vores humør, følelse af velvære og evnen til at få os til at huske! Der ligger mange minder i dufte – ikke?

Jeg husker tydeligt, da jeg var omkring 8-9 år gammel og forblændet og kiggede på Brugsens udvalg af parfumer (Brugsen – where the magic happens!?) Jeg duftede til testerne og så ramte tanken mig: “Når jeg bliver voksen, skal jeg arbejde med parfumer, og være hende der  bestemmer hvor dyre de skal være” Jamen jeg var ganske enkelt forundret over, at de dufte jeg bedst kunne lide – ikke var de dyreste!? Og hvorfor var nogle, af de svimlende dyre parfumer, så ikke tilsvarende gode? Det gav jo ingen mening!!? Der måtte ske noget på det område! Jeg havde fundet mit kald!

Siden er jeg (forhåbentlig) blevet klogere, men dog ikke mindre interesseret i duft og den enorme påvirkning dufte har på os som mennesker. Duftesansen er “hukommelsens sans”. Vi kender alle det med, at en duft vækker minder, så det er altså direkte forbindelse til hjernen, vi snakker om. Det er jo samme videnskab der bruges indenfor aromaterapi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *