Udgivet i 2 kommentarer

“Jamen det er jo natuuurligt!”

Er duftolier skadelige? Er æteriske olier sunde?

 

Øhm.. Er vi snart færdige med lovprisningerne er alt, hvad der er naturligt? Det håber jeg…

Jeg producerer (heldigvis) ikke kosmetik eller noget, der skal smøres på huden, men kun parfumerede godter, som breder sig i luften. Alligevel har det fyldt meget i startfasen og udviklingen af mine produkter, om min duftvoks skulle være baseret på æteriske olier (naturlige) eller duftolier (kunstigt fremstillede)

Jeg er selv stor tilhænger af kunstig parfume, der er fremstillet under kontrollerede forhold i et laboratorium. Fremstillet til hvad end formålet måtte være. Der er ligesom..styr på det. Æteriske olier derimod.. ja jeg får næsten kløe bare ved at skrive ordene. Why? Da jeg var gravid fik jeg et seriøst anfald af kontaktallergi i forbindelse med at bruge hudpleje brands som Melissa, Ole Henriksen, Origins og Dr. Scheller – allesammen med æteriske olier. Og ja – jeg tog nogle selfies, men dem skal jeg ikke plage jer med her… Det er seriøst ikke rart at se på.  Nå men altså jeg fik lavet en test ved hudlægen, hvor min ryg blev tapet ind i metaldutter med diverse cremer under. Dem med kunstig parfume viste sig at være helt fjong – dem med naturlig parfume/æterisk olie reagerede min hud voldssomt på!

Så for mig er “naturligt” i forbindelse med parfume  (for ja – æteriske olier ER parfume) noget skidt. At de er ekstremt allergifremkaldende er ikke breaking news, men noget jeg har villet skrive om i lang tid. De kloge Pudderdåser har også råbt op om emnet flere gange (både HER og HER) hvilket forhåbentlig også har rusket op i nogle fordomme. Skønt!

Så altså – jeg holder mig til de godkendte kunstigt fremstillede duftolier i mine produkter. Grunden til at jeg også overvejede æterisk olie i opstartsfasen er, at de jo er så evigt populære. De kan bruges til aromaterapi, hvilket der bestemt også er noget dragende over.  Jeg var nok bare bange for, at kunderne ikke ville have det kunstigt fremstillede. Men jeg er ovenud lykkelig for, at jeg holdt fast i min egen overbevisning – for nu har  I jo vist mig, at markedet er der! Desuden er valget ikke kun taget pga. min allergi-historie, men også for at kunne holde priserne så lave, som jeg gør. Ja og for at kunne skabe så lækre og komplekse duftkompositioner 😉

Hvad med dig –  har du oplevet allergiske reaktioner i forbindelse med den ene eller den anden slags parfume? Hvad er din holdning til kunstigt vs. naturligt?

Er æterisk olie skadeligt?

 

2 tanker om ““Jamen det er jo natuuurligt!”

  1. Jeg har for en måned siden brugt Ole Henriksen African red tea serie (især cream) og den har givet mig brændende og prikkende fornemmelse i kinder. Hvilket jeg stadig har en måned efter jeg brugte creamen sidst. 🙁 jeg har stadig rød udslæt de steder hvor jeg har brugt creamen. 🙁 den har været ret hård ved min hud.

    1. Hej Alexandra og tak for din besked!

      Men av det lyder ikke rart 🙁 Har du fået testet, om du også er allergisk overfor æteriske olier? Det kan din hudlæge i hvert fald gøre, hvis du gerne vil vide det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.